Eliminacje szkolne do
VIII Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz
W środę 20 listopada w pracowni gastronomicznej zapachniało bazylią, oliwą z oliwek, grillowanymi bakłażanami i duszonymi pomidorami - jednym słowem kuchnią włoską. A to wszystko za sprawą eliminacji szkolnych do VIII edycji Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz. W rywalizacji wzięły udział uczennice z klasy III TW. Do etapu wojewódzkiego zakwalifikowały się: Amelia Dąbrowska, Karolina Michalska, Magdalena Kunicka oraz Maja Czapska. Szkolna komisja konkursowa w składzie: pan dyrektor Józef Sokoli, Anna Uszyńska oraz Paulina Jabłońska-Chim miała nie łatwe zadanie, aby wybrać najlepsze potrawy, ponieważ nasi uczniowie reprezentowali bardzo wysoki poziom gotowania. Przed uczennicami kolejne etapy zmagań na szczeblu wojewódzkim i ogólnopolskim w Zabrzu.
Trzymamy kciuki i życzymy powodzenia.