VIII Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz
Eliminacje wojewódzkie
W czwartek 20 lutego w pracowni gastronomicznej ponownie zapachniało bazylią, oliwą z oliwek, grillowanymi bakłażanami i duszonymi pomidorami - jednym słowem kuchnią włoską. Tym razem za sprawą eliminacji wojewódzkich do VIII edycji Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz. Do etapu ogólnopolskiego zakwalifikowały się: Amelia Dąbrowska, Karolina Michalska. Dania oceniała Wojewódzka Komisja Konkursowa w składzie: pani Ewelina Janczewska dyrektor Centrum Obsługi Jednostek Powiatowych w Wysokiem Mazowieckiem, pani Renata Krajewska restauratorka, właścicielka Hotelu "ODESSA", pan Józef Sokolik dyrektor Centrum Kształcenia Zawodowego oraz pani Paulina Jabłońska-Chim nauczyciel przedmiotów gastronomicznych. Oceniający nie mieli łatwego zadania, aby wybrać najlepsze potrawy, ponieważ uczniowie zaprezentowali bardzo wysoki poziom gotowania. Przed uczennicami finałowy etapy zmagań na szczeblu ogólnopolskim w Zabrzu.
Trzymamy kciuki i życzymy powodzenia